Партньори

Zero waste концепцията се базира на това не просто да изхвърляш отпадъците си разделно и да ги рециклираш, а да не създаваш отпадъци по начало, като основа преди всичко стои отговорното и осъзнато пазаруване.

Чешмите в България споделя виждането, че водата е фундаментално човешко право, не трябва да бъде замърсявана с пластмаса, а да е достъпна и свободна за всички. Близо 2000 чешми в България са дигитализирани с информация.

Мисията на Софийска вода е да бъде първокласен доставчик на висококачествени услуги за обществото. Доставят вода до над 1 400 000 жители в София, като дейността им включва експлоатацията, доставката, управлението на водния ресурс и измерване качеството на водата.

Столична Община е партньор и причина да се роди проектът Stolichna H2O, който е финалист в първия сезон на „Академия за визионери“ 2021г.

GEOCADDER подкрепиха идеята като напълно безвъзмездно създадоха дигиталната версия на картата от предоставените данните. Благодарим ви!

СОФИЯПЛАН предоставиха безвъзмездно на проекта своята подробна база данни на всички чешми на територията на Столична община. Благодарим ви!